Vesti -

Kreće eksproprijacija: Korak bliže ka izgradnji pruge Beograd - Novi Sad i Vožda Karađorđa

Javni interes za eksproprijaciju zemljišta i objekata utvrđen je radi izgradnje državnog puta prvog reda Vožd Karađorđe.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, bogdan.hoda
Ilustracija: Depositphotos, bogdan.hoda

To se navodi u rešenju Vlade Srbije objavljenom u Službenom glasniku.

Utvrđen je i javni interes za eksproprijaciju i nepotpunu eksproprijaciju radi promena na dalekovodima i napajanja električnom energijom objekata budućeg puta.

Odluka je doneta saglasno urbanističkim planovima više opština i gradova od Lajkovca do Bora koje su na trasi buduće saobraćajnice.

Za korisnika eksproprijacije, administrativnog prenosa i nepotpune eksproprijacije nepokretnosti određeni su Koridori Srbije d. o. o.

Saobraćajnica Karađorđe će spajati centralni deo Šumadije sa Istočnom Srbijom, odnosno auto-put Miloš Veliki od Lajkovca i Mladenovac sa Borom.

Pruga od Beograda do Novog Sada

Vlada Srbije utvrdila je javni interes i za eksproprijaciju, odnosno administrativni prenos zemljišta i objekata u cilju izgradnje, rekonstrukcije i modernizacije dvokolosečne pruge Beograd centar - Stara Pazova - Novi Sad, objavljeno je u Službenom glasniku.

Rešenje se odnosi na nepokretnosti u pet katastarskih opština na teritoriji Grada Beograda, četiri na teritoriji opštine Stara Pazova, tri na teritoriji Inđije, dve na teritoriji Grada Novog Sada i na katastarsku opštinu Sremski Karlovci.

Za korisnika eksproprijacije, odnosno administrativnog prenosa nepokretnosti, Vlada Srbije odredila je Infrastruktrukture železnica Srbije a. d.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.